Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

поведение при зимни условия

Съвсем наскоро имах възможността да карам 156цата по заснежен път през планински проход с нови гуми 195/65/15 и по същия път после голфчето тройка 1.8 90 коня със зимни гуми трети сезон 185/60/14. Разликата е огромна и за мое съжаление не в полза на алфата. Прекалено "лека" е, не си тежи някак на стъпката и например не си стои стабилно в коловозите, задницата ако я позаиграеш веднага иска да те изпреварва. При изкачване на баир, ако натисна над 1000 оборота, предните гуми имат навика да превъртат, въпреки че галя педала. При спускане ABS-а се включва точно когато потрябва, според мен регулацията му е добра, но въпреки че рита на педала, колата си върви напред и спирането не е чак толкова ефективно, чак да се упаши човек. Че е висока, висока е, но заради това че е много дълга ли, не знам, хич не ми харесва как се движи върху сняг. Не на последно място гледам че никак не е икономична като карам постоянно на 2ра-3та скорост.
    За да направя експеримент, минах по същия път с 4ма човека в алфата и багаж - разлика от морето до небето.
    Сравенението с голфа няма да го правя в тоя форум, но както и миналата зима няма мърдане от пътя и има една определена сигурност при контрола върху автомобила.
    Чак ме е яд че я карам сега - трябваше да си я оставя за лятото, тая кола е родена да се кара на хубав път, завойчета ала бала.
    Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 12:26.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Вземи голфчето и дай да ги пуснем с моя селеспийд. Нещо си сбъркал относно огромната разлика в полза на голфа. Нали ти е ясно че нова нискокачествена зимна гума не е гума за сериозно каране
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Днес обикалях из тепетата в Пловдив, абе бива... тегава е, но е добре.
        Но аз съм предубеден за инталянските коли на сняг/лед...
        А ABS-а е абсолютно малоумен , не е адекватен и ефективен.
        А4-то спира с пъти по-добре. Имам под око и Пежо Партнер и мога да кажа, че ABS-а е много , ама много ефективен там.
        Бях се заканил да не се качвам на инталянка на сняг, ама...

Comment

Колега adv_petrov, не виждам нещо логиката, голф-а е 1075кг, а алфата е 1250. Би следвало да е в пъти по-стабилна. Алфата е по дълга с 41см, и едва ли е толкова куриозно както го описваш. Алфата следва не само да е по-стабилна, но и по проходима. За рахода, нормално при тея условия, на на тея малки предавки се увеличава разхода, като на всяка кола!
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

хайде пак аз ами незнам но община Ст.Загора и Казанлък,трябва да ми плащат за снегопочистване!какво не им харесвате на алфите в зимни условия виждате какв е навсякъде днес във снегът съм и навил около 150 километра и един път не съм закъсал някъде!а тва че задницата като влезе в коловоз става лошо ми аз мога да кажа че 6 тонен брониран хамър и той като влезе в коловоз и се чуди накъде да захапе!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Т'ва с Абс-а обаче е мн вярно...Даже ми е по-добре зимата да го няма..
              AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
              Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
              AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Като тръгне да се носи като шейна се сети защо има абс, това е нещо което трябва да го има задължително по мое мнение!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Никой не успорва необходимостта от ABS. Просто изразих мнение, че на моята алфа ми се струва неефективен...
                  Last edited by cyberhill; d.m.y г., 16:17.

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                    Никой не успорва необходимостта от ABS. Просто исразих мнение, че на моята алфа ми се струва неефективен...
                    Незнам как ще спира без АБС, но с АБС освен ,че спира направо без да се криви , никакъв друг ефект не виждам, адски бавно спирам с включен АБС
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Е идеята както всички знаем , е че не се губи управяемостта при спиране т.е. можеш да завиеш докато спираш, нещо което не става без ABS.

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                        Е идеята както всички знаем , е че не се губи управяемостта при спиране т.е. можеш да завиеш докато спираш, нещо което не става без ABS.
                        Колега , тя идеята е много добра , ама да спреш с 2-3 метра по-напред , никак няма да е хубаво , ако пред теб има кола ....
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Ама чакайте защо трябва да се носи като шейна, ти няма да шибнеш педала на спирачката до долу и край.. Ще пулсираш и въпреки че абс-а трябва да е невъзможно да го имитираш в това отношение аз все пак на тази кола ако пулсирам с крак спира по-бързо и ефективно от това да да удариш абс-а и да чакаш...
                          AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                          Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                          AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Колега , тя идеята е много добра , ама да спреш с 2-3 метра по-напред , никак няма да е хубаво , ако пред теб има кола ....
                            Е да , ама можеш да спреш 2-3 метра в ляво или дясно, а не само на право
                            Имаш възможност за избягване на impact-а

П.С. Принципно съм простив системите, НО , голямото НО е, че при високи скорости, мокро и т.н. помагат- спор няма.
                            Last edited by cyberhill; d.m.y г., 16:45.

Comment

хора да не би да бъркате проходимост и стабилност?
                              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Хич не ми се пишеше, че ще се почне едно, не че ще го кажа за пръв път.
                                Но 156 седан с двигатели 2.0, 2.4 и до 2002г.и нормално окачване е доста кекава, както на сухо така и на мокро и сняг. Та колегата adv_petrov е много прав, че е по зле от голфа то от повечето коли е по зле. просто предницата тежи много, задното окачване има проблем а ЕБД-то нещо не действа както хората. Та затова като се натовари и става съвсем друга. Най зле е когато на лек завой се натисне спирачка в първия момент задницата "олеква" и се опитва да поднесе, хубавото е че лесно се изправя. За да се оправи този проблем трябват промени по окачването.
                                Айде сега ме нападнете и ми обяснете как не е така, но въпросните 156 са най кекавите алфи от 92г. насам и далеч не са такива совалки по завоите каквито ги изкарвате а и повечето нормални коли са по добре.

Comment

Working...
                                X